Male hands holding Sourdough bread brown round loaf wholegrain homemade German style on white flour background

LITT SURDEIG GJENNOMSYRER HELE DEIGEN.

Del 2

Vanlig surdeig synes ikke med det blotte øyet, men vi ser kun resultatet. Deigen vokser og blir til brød eller annen gjærbakst. Jeg tror det er denne skjulte synden som Paulus snakker om, den som ikke synes, men som både Gud og djevelen ser. Det finnes dessverre kristne ledere som er gifte, men som har fått barn med andre kvinner og det har pågått over tid. Jeg vet om flere. Det kan til og med skje når en er ute og har store kristne kampanjer. Jeg er av og til overrasket over at Gud ikke griper inn før, men jeg må stole på at Hans dommer er rettferdige. Vet vi om at en bror eller søster lever i synd, så står det flere steder i Bibelen at vi skal tilrettevise ham eller henne i kjærlighet. Det er ikke kjærlighet å la være. Det står faktisk at vi skal ta med flere om han eller hun ikke hører på oss. Jeg tror at alle slike konfrontasjoner skal forberedes i bønn og med stor visdom og ydmykhet. Om du kommer som den som lever perfekt og med en dømmende holdning, så vil du kanskje bli møtt med forsvar og motstand. Vis den andre at du vil den andre det beste og det er alltid det beste å bli av med sin synd.

Mange søkere etter sannheten havner først i New Age før de blir frelste. Når de møter Jesus som møter de Sannheten og det blir tydelig at New Age ikke representerte sannheten. Det innebærer at de må bli fri fra åndsmakter de har fått gjennom New Age. Djevelen kan også kopiere det meste og derfor ser det nokså likt ut en stund. Nøkkelen ligger i hvilken kilde en har søkt i. Er det ikke Den Hellige Ånd som har åpenbart sannheten, så kommer det fra feil kilde. Det er ofte så tynne linjer at det kan være vanskelig å skille. Når deres ånd er født på ny, er ånden ren og rettferdig, himmelen verdig, men sjelen kan ha to parallelle elver med to ulike vannkilder. De kan renne parallelt. Det finnes mye av dette i Kristi Kropp.

Dette gjelder ikke bare de som har sin bakgrunn i New Age, men mennesker kan ha åndskrefter som ligger i familien, de kan ha fått åndskrefter gjennom trauma og overgrep. De kan ha vært involvert i det okkulte eller kommer fra en annen religion. Dette er surdeig som ofte er skjult og som det mangler kunnskap om i Kristi Kropp. Kristne kan ikke ha åndsmakter sier mange. Nei, kristne kan ikke være besatte for da ville de ha vært inntatt også i sin ånd. Den er perfekt. Vi kan også ha åndsmakter i Kroppen. Jesus drev ofte ut en ånd før Han la hendene på noen til helbredelse. Vi skal gjøre det samme som Jesus. Hvordan tolker du Markus 16 som sier at det er det første tegnet som følger en troende? Er du redd for åndsmakter? Har du glemt at Jesus beseiret dem og at vi har fått den samme autoriteten? I oss selv har vi ingen autoritet, men i Jesus har vi det.

                                               Vær frimodig!

Hvorfor er vi her på jorden etter vi ble frelst? Jeg kan forsikre deg om at det er mye bedre i himmelen enn her på jorden. Jesus sier i Matteus 28:19: «Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Det er dette vi kaller misjonsbefalingen. Vi har fått et klart oppdrag til å forkynne evangeliet for andre. Evangeliet er enkelt, men det er ingen kul greie. Jeg har hørt prekener som maler Jesus som kul og som ikke snakker om synd eller at det kan komme motstand fra djevelen når en blir frelst. Han vil jo ha en tilbake inn i mørkets rike.

Det finnes mange feilaktige Bibeltolkninger i dag.

Jeg leste Bibelen som barn og ung, men jeg hørte ingen som prekte om at Jesus kunne helbrede eller befri noen. Jeg vokste opp med at en var frelst ved barnedåpen. I dag finnes det en del undervisning om at Jesus har tatt all synd, så derfor skal en ikke bekjenne synd, en fullstendig ignorering av 1.Johannes 1:9. Andre forkynner at siden Jesus er verdens Frelser, så er alle frelst og alle går til himmelen. I min Bibel, står det at dersom du har tatt imot Jesus, så har du evig liv i deg. Andre sier at dersom Gud er en god Gud, så kan det ikke finnes noe helvete. Andre går så langt og sier at du er salig i din tro. Det betyr at det ikke spiller noe rolle hva du tro på, bare du tror på noe eller noen. Paulus advarer oss mot vranglære og spesielt mot forførelser i de siste tider. Vi har mange falske profeter og mange feiltolkninger av Bibelen. Dette er i høyeste grad surdeig. Jeg fikk et bilde av et brød som ikke kunne heve seg og som bare lå der uten at det kunne spises.

All religion er som surdeig. Det kan se så fint ut, men det har ingen ekte kraft i seg. Det var jo fariseerne som Jesus var mest streng mot.

LA OSS SØKE SANNHETEN I ORDET!

Mor Else

Leave a comment

Your email address will not be published.


*